2012. november 20., kedd


A bilifrizkótól a frufruig

A frufru nemrégiben újra hódítani kezdett. Persze mindig voltak frufrusok, de most valahogy még többen lettek. Azért mert frufrusnak lenni trendi!

Komolyan! Most már nem csak a régi kislányképeinkről figyel vissza a frufru, amikor is mi inkább bili-frizurának hívtuk a homloktakaró fazonokat.Most már egyre több divatlapban találkozunk frufrus modellekkel. Sőt, a hajpántok és homlokpántok is kedveznek eme frizurának.


 A régi népszerű frufru forma igazán, őm, őm, őm, érdekes volt. De sokunknak volt. Tépett fazon, körkefével alá van szárítva és még itt-ott a homlokunk is kilátszik. Sőt, mint a képen, volt, hogy kis szüneteket söpörtünk ujjainkkal belé. Emlékszem volt olyan osztálytársam, aki keményre lakkozta és tincsezte...







Igazából a mai fazonok sokkal jobban kivitelezhetők és hajszárítóval, amin van szűkítő vagy akár hajvasalóval is könnyedén beállíthatjuk. Nem nagy ördöngösség és reggel-barát is!
Bár tavaly ősszel jöttek be az egyenes, úgymond kemény frufruk, de a nyáribb verzió, a laza, "kócos" frufru is hódító körútján van.





Rihanna kemény, egyenes, "szigorúan" vágott hajához egy kleopátrásabb vonalat választott, ami szintén trendi idén, viszont a szín lehetne sokkal természetesebb.
Az egyenes és a laza közötti átmenetet, frufruban, az úgynevezett tömött frufruk adják. Egyenesen, oldalt ívesebb vágott hajak, melyek sokkal bohókásabban keretezik be az arcot.





















A göndörebb hajúak is nyugodtan vágathatnak frufrut! Egy jó hajszárítóval könnyedén megformázhatjuk, felülről, lefelé fújva, fésülve, olykor kicsit megborzolva. Ezután hajvasalóval rásegíthetünk, főleg a végeinél, hogy jól álljanak. Ha előtte (és ajánlatos minden hajvasalózás előtt) befújjuk hővédővel, sőt még kifejezetten egyenesítő sampont vagy permetet is használunk, akkor nem kell attól tartanunk, hogy a nap végére összeugrik a haj. Amitől viszont tartózkodjunk az az, hogy a frufrunk szög egyenes, a hajunk többi része meg egyébkén göndör:



Egy ilyen frizuráról egy spánielre lehet asszociálni...

A rövidebb hajak között is találunk frufrut, viszont ennél azért tényleg figyelni kell, hogy nehogy a tükörben újralássuk a régi bili-frizurás énünket az oviból. 
 


Ez a haj egyébként szuper, viszont rövid hajhoz általában ajánlatosabb inkább egy oldal frufru! Persze fejforma függő...
Az oldal frufru egyébként nagyon bohém tud lenni és kiegészítőkkel, hajpánttal, csattal vagy homlokpánttal (lehet kívül is, belül is a frufru) nagyon jól fel lehet dobni egy farmer-póló kombót!



















Egyébként, amit saját tapasztalatból is elmondhatok: ne vágjátok otthon a frufrut! Ha nem akarsz ezért sűrűn fodrászhoz menni költeni, simán leegyeztetheted a fodrászoddal, hogy most csak egy gyors frufru-igazításra jöttél. Pikkpakk megigazítja és mehetsz is és nem kell két hetente csak azért ürítened a pénztárcád. A fodrászok azért általában rugalmasak ennyire! :)

Do not...




És! -alsó kép, Katy Perryről... Ez a haj csak nagyon ritkán tud jól állni és szinte csak akkor ha frissen mosott. Bátor fazon, viselni kell, és csak ritkán áll jól valakinek. (Például, akiknek magasabb a homlokuk...)

Katy Perry

Egyébként ha magas a homlokod vagy átlagos akkor simán be lehet vállalni egy frufrut! Az alacsony homlokúak inkább az oldal frufrut válasszák! És, ami még fontos, hogy ne legyen más színe. Legyen úgy egyben az egész természetes. Szóval a frufru trendi és még a sapka is jól néz ki vele! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése