2013. augusztus 27., kedd

5 általános kérdés, 5 fodrászos válasz


Folytatjuk a gyakori kérdésekre adott válaszok leírását, melyekre igazi fodrászos válaszokat kaphattok ismét! Az előző 10 kérdést és választ itt tekinthetitek meg.

1) A házi pakolásoknak valóban lehet hinni?

Egyértelműen igen! Vannak igen hatásos házilag kutyult krémek, amelyek segíthetnek a száraz, töredezett, fénytelen hajon. Ilyeneket már mi is ajánlottunk Nektek, amiket maga Milán (és barátnője) kipróbált, tehát ezekért biztos garanciát vállalunk, ugyanakkor a természetes dolgok általában véve jók, csak ki kell tapasztalni a nekünk megfelelő alapanyagok arányait.

2) Mennyire károsítja a hajszárító a hajat? Jobb ha csak hagyom megszáradni?

Nem sokan használnak jó minőségű hajszárítókat, ami igen csak sajnálatos. Ugyanis egy jó hajszárító hosszútávú befektetés és nem utolsó sorban nem sérti a hajat! A jó minőségű hajszárítók belsejében kerámia vagy profi teflon bevonat van, ami azért jó mert nem töltik fel a levegőt elektromossággal, hiszen azok a hajszárítók, amik ezt teszik károsítják a hajszerkezetet. 


A hajszárítás mellőzése, azaz ha csak hagyjuk, hogy megszáradjon a hajunk nem igazán szerencsés. Abból a szempontból persze jobb, hogy egy rossz hajszárítóval nem roncsoljuk, ugyanakkor a vizes haj nagyon törékeny. Próbáljuk leredukálni a száradási időt. A folyamatot segítsük például hajápolókkal, olajjal, sprayvel. (És ha lehet ne gumizzuk össze!)

3) Ha nem szárítom meg a hajam, megfázhat a fejem? Milyen jelei vannak?

Természetesen a fejünk is meg tud fázni. Ha nem vigyázunk rá és nedves hajjal kimegyünk és megfújja a szél, komoly következményei lehetnek. Nehéz a tüneteket konkretizálni, de a kellemetlen fejérzet, a nyomás, a nyaki fájdalom, a merevség, a szédülés és a tompa érzet a leggyakoribbak. Ilyenkor pihenés, alvás és teázás ajánlott, valamint figyelni, hogy a közeljövőben ne alakulhasson ki megint ez, ugyanis komolyabb tünetekkel járhat a következő megfázás. A kísérő jelek lehetnek hajhullás, korpásodás stb. 

4) Káros a mindennapos hajmosás?

Bár sokan állítják, hogy nem, de el kell, hogy mondjuk: káros! Nem ajánlott a mindennapos hajmosás, bár vannak rá külön samponok, melyek a "mindennapos, igénybevett, gyorsan zsírosodó hajra" vannak, de ha tehetjük szoktassuk a hajunkat a minimum két naponta, ideális esetben 4-5-6 naponta mosásra. A fejbőr természetes védőrétege folytonos kopás alatt van, ha mindennap samponnal (vegyszerrel) mossuk, hiszen nem tud saját magától regenerálódni, vagy egyáltalán felépülni. 

5) Mit jelent az erős haj?

Mitől erős a hajunk? Nos, megint csak a belső egyensúly fontosságára kell, hogy felhívjam a figyelmet. Az erős haj egyenlő az egészséges hajjal, az egészséges haj pedig egyenlő az egészséges szervezettel. Az erős haj csak belülről érhető el, nincs rá sampon, se balzsam, se pakolás! Csak a mozgás, a helyes táplálkozás, a sok víz és a kiegyensúlyozottság. Egy vékony szálú haj is lehet erős, ha mi magunk is erősek vagyunk belül. 


5+1) Mitől száraz a hajam?

Mindenkinek száraz, szárad a haja. Ez alapból egy olyan folyamat, ami mindenkit érint, csupáncsak attól függ, hogy kit milyen mértékben. Ugyanis a sebességet befolyásolja az, hogy hány naponta mossuk, milyen gyakran és mivel szárítjuk, vasaljuk-e, göndörítjük-e, mivel formázzuk, festjük-e, milyen gyakran érintkezik a nappal, mennyi folyadékot fogyasztunk és társai... Fontos, hogy a hajszárazságot sem kívülről, a már száraz hajon keresztül próbáljuk orvosolni (egy samponnal) , hanem belülről!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése