2013. szeptember 25., szerda

A nagy dilemma

... a hajvégápolókkal kapcsolatban

Azt gondolom, hogy a hajvégápolók mindig is vitatott termékek voltak, ami az otthoni hajápolási termékeket illetik. Ugyanis két táborra oszthatóak a vélemények:
1) "A hajvégápoló szuper, könnyen fésülhető és ragyogó lesz tőle a hajam."

2) "Nekem nincs szükségem hajvégápolóra, ugyanis tudtommal a hajvégek elhalt részek, vagyis nem szívnak be semmilyen ápoló terméket."


Nos, részben mindkét tábornak igaza van, de tisztázva ezt a dilemmát azt kell, hogy mondjam: a hajvégápolók esetében a tények nem feketék és fehérek.

Valóban igaz az, hogy elhalt részekről beszélünk a hajvégeget megemlítve. Hiszen többször hangsúlyoztuk már mi is, hogy ha a hajadat igazán jól szeretnéd ápolni, akkor a belső egyensúlyra kell koncentrálnod. Megfelelő zöldségek, gyümölcsök, vitaminok hada és a hajhagymáid pezsegni fognak!
Azonban a külső ápolás is fontos!

Így a hajvégápolók szerepe a külső védelemre összpontosul. Vagyis:

- megelőzés
- védelem
- ragyogás

A hajvégápoló tehát nem azért van, hogy beszívva a hajvégünk rájöjjön, hogy kiszáradt és szétnyílt, majd a szérum hatására, mint a mimóza virág összehúzó mozdulatot tesz és összecsukódik. Nem. A hajvégápoló segít abban, hogy ne károsítsa tovább semmilyen külső hatás a hajvégeket. Ne ártson neki tovább a hajfestés, a hajszárítás, a hajvasalás, a hajgöndörítés és a fésülés, vagy az időjárás.

A hajvégápoló olaj megtapad a hajszálakon és egy védőbevonatot képez. Ha pedig még intenzívebb ápolást szeretnél adni a hajadnak, akkor olyat válassz, amiben némi keratin is van, mert az képes beépülni a hajszálakon keresztül! (Ezért érdemes kipróbálni a keratinos hajkezelést, mert az a töredezett hajon is kiválóan segít, valamint sokkal fényesebb lesz tőle a haj.)









Természetesen Milán véleményét is kikértem a hajvégápolókkal kapcsolatban, aki egy rövid interjú keretein belül megosztja Veletek személyes tapasztalatát:










- Mire nyújtja a legjobb megoldást a hajvégápoló?

- A jó hajvégápoló erénye, hogy megvédi a hajat a külső környezeti hatásokkal szemben. Valamint a már töredezett hajvégeket megvédi a további károsodástól. Emellett puha és fényes lesz tőle a haj.

- Valóban van regeneráló hatása?

- A jó minőségű és jó összetételű hajvégápolók valóban ápolnak, hidratálnak és kondicionálnak. 

- Mire kell figyelni a hajvégápoló kiválasztásánál?

- Fontos kiemelni, hogy nem kell feltétlenül olyan márkát választanod, amilyen a samponod, a balzsamod, a kondicionálód, sőt! A hajvégápoló igazából teljesen független a többitől. A választásnál a valódi védelemre kell összpontosítani! Például, hogy ne nehezítse el a hajat, ha erős-vastagszálú, esetleg durva tapintású hajad van, olyat válassz, ami egyben a formázásban is segít.

- Milyen hajtípusnak ajánlanád kifejezetten?

- Minden hajtípusra ajánlom, más nem a védelem, a megelőzés miatt.

- Te miért és melyiket szereted a legjobban? Hogyan használod?

- Az én kedvencem a BC Bonacure Miracle, melynek két típusa: vékony/normál és vastag/normál hajra.
Egyszerűen tökéletes! Miután felviszem a hajra, a kezemen nem is lehet érezni. Kétféle olajból tevődik össze: egy ápoló és egy "vivő" olajból. Miközben a hajat megszárítom a vivő olaj elpárolog és csak az ápoló olaj marad a hajon, így biztosítva a természetes és könnyű hatást. (Termék: ITT)


Reméljük ma is sikerült Nektek valami újat mondanunk! Ha bármilyen kérdésetek van, nyugodtan forduljatok hozzánk bizalommal itt az interneten (head.office.debrecen@gmail.com), vagy személyesen az üzletünkben!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése